Aktivnosti

Kreirali smo programe aktivnog odmora

Vila Albedo promoviše aktivan odmor u prirodi i brigu o duhovnom, mentalnom i fizičkom zdravlju. Zato smo, u skladu sa našim mogućnostima i vašim potrebama, kreirali programe sa turističkim, rekreativnim, kulturnim, edukativnim, zabavnim sadržajima...

Meditacija i yoga ritriti

Atmosfera izolovanosti, mira i intime pruža idealne uslove za boravak grupa i pojedinaca koji praktikuju yogu, meditiraju ili su u nekoj vrsti povlačenja. Uz dodatne sadržaje i odgovarajuću hranu, imaćete osećaj da ste na pravom mestu, kao neko ko je "došao kući".

Sport & Outdoor

Imanje i okolina pružaju brojne mogućnosti za tzv. outdoor aktivnosti i sportove na otvorenom. Bez obzira da li ćete koristiti prostrano dvorište za vežbanje, samo se prošetati do obližnje šume, trčati asfaltnim i seoskim putevima, našim ili vašim biciklima obići širu okolinu ili se uputiti na Cer (pešačenje, trejl trčanje, planinski biciklizam), punjenje baterija je zagarantovano.

Orijentiring - potraga za blagom

Zabava i igra za decu mogući su u meri dokle doseže kreativnost vas kao roditelja. Mi nemamo profesionalne animatore, igraonicu, konje za jahanje i druge slične sadržaje masovnog turizma. Pored ljuljaške, tramboline, lopte, frizbia, badmintona, stonog tenisa i sl, ono što nudimo vašoj deci jesu priroda i čist vazduh, kao i beskrajna mesta za skrivanje, istraživanje, avanturu. Zapravo, celo imanje je jedna tajna orijentiring mapa, a potraga za blagom može da počne kad vi to odlučite.

Proslave, hepeninzi

Poslednjih godina sve su popularnije zabave na otvorenom, pa je tako i Vila Albedo sa svojim uređenim, prostranim i zanimljivim dvorištem prepoznata kao idealno mesto za organizovanje različitih proslava tog tipa. Venčanja, krštenja, rođendani i drugi važni događaji u životu svakoga od nas, koje pamtimo čitav život, biće neuporedivo lepši i značajniji ukoliko ih upriličimo u jednom posebnom ambijentu.

Radionice, seminari, tim bildinzi

Za manje kompanije, organizacije i udruženja prostor Vile Albedo je svakako interesantan i inspirativan. Blizina Beograda i Novog Sada, dobra saobraćajna veza, neobičan ambijent, mir i osećaj izolovanosti, odličan Wi-Fi internet i domaća hrana, mogu biti pravi izbor za vas i vaš tim. Radionice, seminari, koučinzi, tim bildinzi, formalni i neformalni poslovni sastanci, radni ručkovi, druženja i sl, jesu samo deo onoga što zajedno sa vama možemo uspešno realizovati.

Umetnička rezidencija

Vila Albedo je u svom dosadašnjem radu veliku pažnju poklanjala tzv. kulturnom turizmu, pa su tako organizovani brojni događaji – izložbe, predstave, koncerti, promocije, projekcije, muzički kampovi... Izdvojili bismo likovne kolonije, posebno boravak slikara iz Rusije koji su više godina grupno gostovali. Međutim, sada smo otvorili javni poziv kulturnim nomadima iz celog sveta, stvaraocima i istraživačima iz različitih kreativnih oblasti – piscima, novinarima, blogerima, vizuelnim umetnicima, kustosima, teoretičarima, istoričarima, antropolozima, arhitektama, dizajnerima, fotografima, muzičarima, kompozitorima, glumcima i dr. Vila Albedo je pravo mesto za ljude koji traže mir za svoj rad, ali i specifičnu energiju, novo iskustvo i inspiraciju za svoje delo.

Zdrava lokalna hrana

Pored kvaliteta smeštaja i sadržaja koje nudimo, posebnu pažnju poklanjamo hrani. Uz vazduh i vodu, hrana je svakako nešto što je za sve nas najvažnije i čiji sastav mora biti izbalansiran i zdrav. Jedan deo povrća proizvodimo u našoj organskoj bašti, ali najviše namirnica nabavljamo od malih lokalnih proizvođača, komšija sa kojima imamo dugogodišnju saradnju zasnovanu na dobrom iskustvu i poverenju. Kuhinja je koncipirana kroz pripremu domaće sezonske hrane na klasičan, tradicionalan način, ali u skladu sa vašim željama i potrebama, uz prethodni dogovor, to može biti i vegeterijanska, veganska, makrobiotička i druga vrsta hrane. Takođe, uvek je otvorena mogućnost da sami pripremate obroke tokom vašeg boravka.

Znamenitosti u okolini

Cer, Tekeriš, Radovašnica, Kaona, Petkovica, Čokešina, Okućnica Đakovića, Ašikov grob, Banja Badanja, Dobri potok, Lipolist, Zasavica, Mišar… Za sve lokalitete u bližoj i daljoj okolini koje vam preporučimo, dobićete detaljne informacije i uputstva.

Posetite Šabac

Kada poželite da odete u grad treba vam samo desetak minuta vožnje, jer je imanje od Šapca udaljeno 10 km. Kao administrativni centar ovog dela zapadne Srbije, grad na reci Savi, po svojoj kulturi i dinamičnom životu već čitav vek poznat kao Mali Pariz, a poslednjih godina posebno po svojoj uređenosti, Šabac će vas sigurno prijatno iznenaditi. Iako uvek možete svratiti do Turističke organizacije i potražiti informacije, mi vam predlažemo malo drugačiju vizuru iz koje ga možete upoznati.