U kući

Biblioteka (knjige i časopisi, info centar sa kompletnom kulturnom i turističkom ponudom Šapca i šabačkog kraja), razgledanje slika i etno-eksponata, karte, šah… WI-FI internet

U kuhinji

Vila Albedo poseduje opremljenu kuhinju po savremenim standardima, u kojoj gosti mogu samostalno da pripremaju hranu. U pomoćnoj kuhinji postoji mogućnost pripreme zimnice i tradicionalih jela.

U dvorištu

Rad u bašti –  negovanje cveća i povrća

Sportske aktivnosti– izdvojen teren za decu  (badminton, ljuljaške i dr.)

Umetnički sadržaji – (mozaik, slikanje, umetnička fotografija)

Zanatske veštine

Za umetničke sadržaje i  zanatske veštine, mogu biti angažovani stručni saradnici. Na raspolaganju je atelje i oprema, a za mozaik i besplatan materijal.

U selu

Sportski tereni za male sportove – na 1 km. udaljenosti; šetnja do obližnje šume i branje lekovitog bilja; mogućnost obilaska tipičnih seoskih pocerskih domaćinstava, kao i onih sa specijalizovanom proizvodnjom,  branje voća i povrća po želji; obilazak farme koza i degustacija raznih proizvoda. U selu se mogu kupiti razni domaći proizvodi (med, rakija, voće, slatki i slani proizvodi zimnice, ručni radovi, kao i dogovoriti o mogućim vidovima saradnje sa domaćinima u okviru razmene roba i usluga.

Izleti

U ponudi su dva bicikla, brošura i mapa sa obeleženim rutama ,,Biciklom kroz Pocerinu“, kao i kompletna turistička  ponuda Šapca i šabačkog kraja: Grad Šabac, Park nauke, manastiri, Cer, Tekeriš, Mišar, Ašikov grob, Lipolist. Gosti iz materijala koji se nalazi u našem info centu, upoznaju se sa vrednostima svih istorijskih, kulturnih, turističkih i sportsko- rekreativnih potencijala Šapca i Šabačkog kraja.

U OVOJ GODINI POSEBNO  PREPORUČUJEMO POSETU NAŠEM GRADU, KOJI, SA SVIM SVOJIM INSTITUCIJAMA, U TOKU CELE GODINE, OBELEŽAVA VELIKI JUBILEJ – 200 GODINA OD DOLASKA JEVREMA OBRENOVIĆA U ŠABAC.JEVREM JE MNOGO UČINIO ZA PROSPERITET GRADA I OD NJEGA NAPRAVIO PRVU VAROŠ SRBIJE. KRAJEM 2015. GRAD JE DOBIO MODERAN TRG I NOVU STALNU POSTAVKU U NARODNOM MUZEJU, KOJU VREDI VIDETI. ZA GRAD KULTURE OVA GODINA JE GODINA KULTURE SA BOGATIM SADRŽAJEM. TREBA JE DOŽIVETI.

Vila Albedo ima uspostavljenu  saradnju sa domaćinstvima u selu Lipolist, do koga je urađena i jedna biciklistička ruta. Preporučujemo posetu Etno selu Topalović, Garden centru Topalović i ručak u Kući Marinković.

NAPOMENA:

Sadržaje je potrebno dogovoriti unapred.