Home Kultura Likovne kolonije

Likovne kolonije

2123
0
SHARE

Od 2005. do 2015. organizovano je 12 likovnih kolonija. Za nekoliko, dobijena je finansijska podrška Grada,  a regionalna u 2015.godini,  organizovana je pod pokroviteljstvom EU (SWG – region Drina-Sava), u saradnji sa Udruženjem ”Tradicija”.

Vila Albedo je šest godina bila domaćin Ruskim slikarima u sazivima koji su se pod pokroviteljstvom Grada Šapca oganizovali kroz projekat ”Srbija očima ruskih slikara”.

Kolonije Vile Albedo imaju svoju specifičnost. Bilo je tematskih i onih koje to nisu. Bilo je humanitarnih, prolećnih i jesenjih, kraćih i dužih, a u nekima su učestvovala i deca – likovna sekcija škole u Varni. Neki umetnici su  više puta učestvovali. Učestvovali su i predstavnici dva udruženja: ,,Djura Jakšić” iz Beograda i ,,Krug 10” iz Šapca. Na završetku svake kolonije bile su izložbe uz razne programe, kao na primer: modna revija etno modela, performans sa vatrom, muzičko veče, sajam zimnice domaćica iz sela, izložba suvenira, promocije i dr. Svi umetnici na svim kolonijama boravili su isključivo u Vili Albedo u kojoj su nalazili i  inspiraciju i modele za svoj rad. Izleti su pružali umetnicima mogućnost da upoznaju  Grad Šabac i okolinu, prenoseći utiske na svoja platna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here