Home Kultura Filmske projekcije

Filmske projekcije

1594
0
SHARE

Filmske projekcije su prikazivane pretežno na završetku neke aktivnosti, kao njen sastavni deo. Prikazani su filmovi režisera Mikija Stamenkovića –  o Ružici Sokić, glumici i Miloju Mirkoviću, slikaru.

Sa Brankom Stanković, novinarom Radio Televizije Srbije i autorom emisije “Kvadratura Kruga” prvi put je uspostavljena saradnja na “Dan Zaljubljenih” 14. februara 2013 godine. Tom prilikom u sali za projekcije Vile Albedo prikazana dva ljubavna filma.

Prvi film pod nazivom “Zlo je bilo jače” (Diploma za film na 24. Filmskom festivalu „Zlatni vitez“ 2015. godine u Sevastopolju i Diploma INTERFERA „Zlatna Nika“, dodeljena 20. oktobra 2013. godine u Apatinu) je prikazan u terminu od 18-18:30 časova.

Drugi film pod nazivom “Ašikov grob”, posvećen tragičnoj ljubavi Pavla i Djule – srpskih Romea i Julije, prikazan je u večernjem terminu od 20-20:30 časova.

U punoj sali, pored mnogobrojnih uglednih gostiju, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Šapca. Tom prilikom je Milica Marić, student etno-muzikologije iz Beograda, po drugi put izvela Djulinu pesmu.

Dana 10. maja 2013 godine, prilikom završetka slikarske kolonije, na kojoj je aktivno učestvovao i Branko Stanković sa svoje tri slike, prikazani su njegovi autorski filmovi “Milunka Savić – Srpska heroina” i “Zov trube”.

Dana 25. oktobra 2014 godine, u Etno Dvorištu, prilikom završetka projekta Vile Albedo pod nazivom “Podsećanja na Cersku bitku”, prikazan je film autorski film Branka Stankovića “Gvozdeni puk”.

Ceo projekat, medijski je podržan od Radio Televizije AS Šabac iPodrinskih novina. Veče je uveličao muzički ansambl KUD Abrašević Šabac sa numerama “Marš na Drinu”, “Nizamski rastanak” i “Tamo daleko”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here